A biztonság elve az adózásban

2016-07-25

Az adóminimalizálás elve akkor veszélyes – és ezért problémás – ha kizárólagosan csak ez érvényesül.

Most – ha eddig nem tettük volna - meg kell ismerkednünk egy másik elvvel: a biztonsággal, amit akár az adóminimalizálás elvével egy sorban követni érdemes.

A biztonságra törekvés elve nagyon is kézzel fogható: azt jelenti, hogy nem fenyeget a megszerzett vagyon teljes vagy részleges elvesztésének (végrehajtásának) veszélye, a végrehajtó nem vonatja ki a személygépkocsimat a forgalomból, nem foglalja le üzletrészemet a cégbíróságon, a személyes szabadságom sincs veszélyben bizonytalan megítélésű adózási megoldások büntetőjogi következményeként – és nem kell menekülnöm különféle vagyonmentő praktikákkal mindezen intézkedések lehetősége elől.

Az a mondás is eléggé elterjedt vállalkozói körökben, hogy „nyugodtan szeretek aludni.” Ezt jelenti a biztonság elve az adózásban.

 

Vissza

Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

 

Ennek keretében választ adunk arra a kérdésre, hogy adóügyében érdemes-e jogorvoslatot kezdeményeznie, milyen eséllyel perelheti az adóhivatalt – vagy egy tervezett üzleti vagy privát ügylet során milyen adókötelezettségekkel kell számolnia. A szolgáltatás díja: 30.000,-Ft, amelyet utaljon át dr. Szabó Tibor ügyvéd 11743002-20125521 számú számlájára. Kérdését tegye fel itt, csatolhat dokumentumokat is. A választ tartalmazó jogi véleményünket 48 órán belül online megküldjük. A szolgáltatás számláját postázzuk.

Tovább

Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2019. Dr. Szabó Tibor