Blog bejegyzések

Gyakorlati képzés - eszközbeszerzés - áfa levonási jog

2016-09-17

Jön a NAV évekkel a pályázat után ellenőrizni, és kitalálja, hogy a pályázaton részt vett vállalkozás nem vonhatja le az áfát, mert a beruházás oktatási célt szolgált, amely áfa mentes tevékenység. Felülbírála ezzel még a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott pályázati kiírást is. 

Tovább

A biztonság elve az adózásban

2016-07-25

Az adóminimalizálás elve akkor veszélyes – és ezért problémás – ha kizárólagosan csak ez érvényesül.

Tovább

A cég üzleti nyilvántartásaiba betekinthet-e a NAV?

2016-04-13

Amikor a helyszíni ellenőrzés során az adóellenőr közli, hogy a  cég számítógépen tárolt adatbázisaiba is be kíván tekinteni - felmerül a kérdés, hogy ezt teheti-e? Van-e üzleti titok? Miért nem elég – ha rendben találták a nyugtaadást?

Tovább

A magyar adóhivatal esete az osztrák banktitokkal

2015-12-21

Nem is a sztori az érdekes, hanem a megállapítható tény, miszerint az osztrák törvények, adóhatóságok, bankok teljesen más alapokon kezelik a banktitok intézményét mint ahogy azt Magyarországon megtapasztalhattuk.

Tovább

Hol a gép? - kérdezi a NAV revizor

2015-05-18

A támogatásokból vagy akár saját forrásból beszerzett gépek, berendezések áfa ellenőrzésében helyszíni szemlére, iratok bemutatására kell számítani. Ebben nincs semmi rendkívüli, így zajlik majd minden ellenőrzés. Rendkívüli akkor lesz, ha arra az egyszerű revizori kérdésre, hogy Hol a gép? – nem tudjuk azt az ugyancsak egyszerű választ adni, hogy itt van, tessék megnézni.

Tovább

Szabad-e perelni az adóhivatalt?

2014-11-12

Természetesen „szabad” – a kérdésfeltevést inkább csak az indokolja, hogy az ügyvédi gyakorlatban visszatérően lehet találkozni ilyen irányú adózói félelemmel.

Tovább

Teljes körű beismerő vallomás - az adóellenőrzésben

2014-08-02

Elég sok ellenőrzési jegyzőkönyvet olvastam már adóügyekben, de a vámhatóság ilyen irományai mindig külön élményt jelentenek. Az eljárás, a jogi tájékoztatás, a forma tekintetében minden rendben. De a stílus…, az döbbenetes. A stílus maga a hatóság.

Tovább

Vegye igénybe adójogi véleményezés szolgáltatásunkat!

 

Ennek keretében választ adunk arra a kérdésre, hogy adóügyében érdemes-e jogorvoslatot kezdeményeznie, milyen eséllyel perelheti az adóhivatalt – vagy egy tervezett üzleti vagy privát ügylet során milyen adókötelezettségekkel kell számolnia. A szolgáltatás díja: 30.000,-Ft, amelyet utaljon át dr. Szabó Tibor ügyvéd 11743002-20125521 számú számlájára. Kérdését tegye fel itt, csatolhat dokumentumokat is. A választ tartalmazó jogi véleményünket 48 órán belül online megküldjük. A szolgáltatás számláját postázzuk.

Tovább

Dr. Szabó Tibor ügyvéd E-mail: office@drszt.hu Mobil: +36 30 37 87 637 Iroda: 7400 Kaposvár, Ezredév u. 1.

© 2020. Dr. Szabó Tibor